Airbike vs Roeitrainer: welke kiezen?

Laatst bijgewerkt door 765casper op december 25, 2021

roeitrainer-vs-roeitrainer

Twijfel jij tussen een airbike of roeitrainer? Wellicht twijfel je nog welke je moet kopen voor thuis, of wil je weten op welke je het beste kunt trainen op de gym.

Hier ben je aan het juiste adres. In dit artikel vergelijken we deze 2 apparaten namelijk met elkaar.

Welk apparaat is de betere keus voor welk trainingsdoel? Lees snel verder!

Allebei full body workouts

Zowel roeien als trainen op de airbike zijn full body workouts. Dit wilt zeggen dat je iedere spiergroep in je lichaam aanspreekt.

Bij roeien begint de oefening vanuit je benen en maak je het af met het bovenlichaam. Op de airbike beweeg je jouw armen en benen constant, waardoor een een constante belasting is op alle spiergroepen.

Het grote voordeel van zo’n full body training is dat je hier enorm veel calorieën mee verbrandt. Beide apparaten zijn dan ook erg goed om mee af te vallen.

Welke is het beste voor krachtopbouw?

Is het jouw doel om sterker te worden? Dan kan een fitnessapparaat jou hier mogelijk mee helpen.

Hoewel de meeste cardio apparaten niet zorgen voor krachtopbouw, zijn er enkele uitzonderingen.

De airbike en roeitrainer zijn 2 van die uitzonderingen. Aangezien je op beide apparaten flink veel kracht moet leveren, spreek je jouw spieren heel gericht aan.

Je dient een flinke trainingsprikkel toe aan zowel het onder- als het bovenlichaam. Het is zelfs mogelijk om spieren te kweken op beide apparaten.

Welke van de 2 er dan beter is? De roeitrainer is net wat beter om een sterke rug mee te ontwikkelen, aangezien je de rugspieren net wat effectiever aanspreekt.

Voor de rest zijn de verschillen nihil en is het dus lastig te zeggen op welk apparaat je het meest effectief sterk kunt trainen..

Verschillende trainingsvormen

Het mag duidelijk zijn dat roeien een andere trainingsvorm is dan trainen op de airbike.

Hoewel er bepaalde raakvlakken zijn, kun je een airbike training meer vergelijken met fietsen, waarbij je ook je armen gebruikt.

Enigszins kun je het zien als trainen met een crosstrainer, maar dan zittend.

Roeien op de roeimachine daarentegen bootst roeien op een roeiboot op het water na.

Welke daadwerkelijk effectiever is, is lastig te zeggen. Naar onze mening kun je daarom het beste kiezen voor de trainingsvorm die jou het beste bevalt.

Iedereen heeft vast wel een voorkeur. Desnoods kun je beide apparaten nog eens uitproberen bij jouw lokale gym, om vervolgens een definitief besluit te nemen.

Geluidsniveau

Beide apparaten maken vrij veel geluid. Zeker wanneer het gaat om een airbike of roeitrainer met luchtweerstand, wat vaak het geval is.

Toch zijn er ook magnetische roeitrainers, welke aanzienlijke minder geluid maken. Ook zijn er tegenwoordig airbikes waarbij rekening gehouden is met de geluidsproductie.

Welke kopen voor thuis?

Welke moet ik dan kopen voor thuis? Zoals je hebt gelezen maken beide apparaten een heel ander soort trainingsvorm mogelijk.

Toch zijn er ook zeker raadvlakken en lijken beiden net zo effectief voor vetverbranding, krachtopbouw en het opbouwen van conditie.

De airbike kost thuis wat meer ruimte en is gemiddeld genomen wat duurder. Maar uiteindelijk dien je vooral te kiezen voor welk apparaat jij het leukst vindt!

Bekijk hieronder het beste aanbod van beide apparaten:
Relevante pagina’s:

Categorieën: Airbikes

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *