Assault Bike – Diepgaande Review & Test

Ben je online ook deze Assault bike tegengekomen? Ben je ook een beetje overweldigd door dit toestel? Dan kan ik je alvast geruststellen, want je bent niet de enige.

Vanaf het eerste moment dat ik dit fitnessapparaat zag, wist ik dat ik de Assault airbike wou gaan uittesten.

Ik heb mezelf nog proberen te overtuigen dat ik geen nieuwe airbike meer nodig had, maar het heeft niet mogen baten.

Ik moest en ik zou meer te weten komen over deze speciale airbike. Aangezien ik online heel weinig kon vinden over wat anderen ervan zeggen, besloot ik maar om er zelf een review over te maken.

In deze uitgebreide review lees je alles over deze Assault bike, ofwel de Assault airbike.

airbike-assault

We zullen het eerst hebben over de airbike zelf, over zijn eigenschappen en de belangrijkste specificaties. Vervolgens zullen we kort overlopen voor wie deze airbike echt geschikt is.

Daarna vertel ik je alles over mijn persoonlijke ervaring met dit fitnesstoestel. We hebben heel wat te bespreken, dus laten we er maar snel mee beginnen.

Wat is de Assault bike precies?

Misschien heb je er zelf nog niet al te veel research naar gedaan, dus wil ik starten met je wat meer te vertellen over het toestel zelf.

Ik weet niet of je het hebt opgemerkt, maar deze Assault bike is geen hometrainer, het is een airbike.

Hoewel de manier waarop je beweegt hetzelfde lijkt, zijn er toch enkele belangrijke verschillen tussen een hometrainer en een airbike.

assault-bike-zijkant

Een hometrainer is eerder bedoeld voor mensen die aan duursport willen doen. Duursport betekend dat je het vooral zo lang mogelijk wil kunnen volhouden. Het is als het ware een dure term voor conditietraining.

Een airbike daarentegen, is eerder geschikt voor krachttraining. Op een intensieve manier trainen zorgt ervoor dat je veel spieren kunt kweken.

Daarnaast wordt de airbike ook heel erg vaak gebruikt door professionele sporters, om aan cardiotraining te doen.

Een airbike kan zowel worden gebruikt om een volledige training uit te voeren, of als aanvulling op andere sporten die op jouw trainingsschema vermeldt staan.

Heb je thuis een eigen fitnessruimte ingericht? Dan zou de airbike eigenlijk nooit mogen ontbreken, want iedereen die ook maar enigszins aan krachttraining doet, zou enkele keren per maand op de airbike moeten sporten.

De Assault airbike is ontwikkeld en geproduceerd in opdracht van het merk Assault Fitness. De naam is misschien nog niet zo heel erg bekend, maar dat komt waarschijnlijk omdat ze toch wel de net iets specialere toestellen bouwen.

De Assault airbike is een van hun topproducten, maar ook hun Assault air runner wordt door veel fitnessfanaten gemaakt.

Heb je interesse in deze airbike? Check dan direct de beste prijs van dit moment via onderstaande knop:


Welke eigenschappen heeft de Assault bike?

De Assault bike is niet zomaar de eerste de beste airbike die er is. Hij beschikt over enkele veelbelovende eigenschappen die het sporten nog leuker zouden kunnen maken.

Hieronder zal ik ze een voor een in detail bespreken, zodat je een goed beeld hebt van wat dit toestel allemaal kan.

Topkwaliteit

Wat we heel vaak zien bij andere fitnessapparaten, is dat de kwaliteit niet helemaal is zoals we dat zouden willen. Heel vaak wordt er gebruik gemaakt van plastic materialen, in plaats van stevige metalen.

Gelukkig is het bij deze Assault bike helemaal anders. Deze bike is gemaakt van uiterst stevige en robuuste materialen, die een voor een werden geselecteerd door enkele topingenieurs.

Het stalen frame van de airbike zelf zorgt ervoor dat de verwachte levensduur van het toestel enorm lang is. Omdat dat effectief het geval zou zijn, heeft men het frame afgewerkt met een extra poedercoating.

Dit duurzame materiaal moet een bescherming bieden tegen potentiële krassen. Aangezien de levensduur erg lang zou moeten zijn, geeft Assault ook maar liefst 5 jaar garantie op alles wat met het frame en met het laswerk te maken heeft.

Natuurlijk gaat de kwaliteit niet enkel en alleen over het frame, want ook de andere onderdelen spelen uiteraard een belangrijke rol.

Bij Assault Fitness hebben ze er alles aan gedaan om de kwaliteit van het hele toestel zo hoog mogelijk te zetten. Dat is ook de reden waarom ze de losse onderdelen, zoals bijvoorbeeld de handvaten en de pedalen, extra hebben verstevigd.

pedalen

Tot slot is het ook de afwerkingsgraad van een fitnessapparaat die bepaalt of het toestel van goede kwaliteit is. De afwerkingsgraad gaat niet echt over het design, maar het heeft er wel mee te maken.

Bij een airbike zie je de graad van afwerking vooral terug in het zadel. Deze Assault bike beschikt over een luxueus en comfortabel breed zadel.

Net zoals de rest van het toestel, is ook dit zadel vervaardigd uit de beste materialen. Aan de ene kant draagt dit ook weer bij tot een langere levensduur en aan de andere kant verhoogt dat ook nog eens het gebruikerscomfort.

Luchtweerstandsysteem

Bij een airbike draait alles natuurlijk om het luchtweerstandsysteem. Dat bepaalt namelijk in grote mate de effectiviteit van de trainingen die je erop kunt uitvoeren.

Het verschil tussen een luchtweerstandsysteem en diverse soortgelijke systemen, is dat je bij dit type van weerstand extra voldoening kunt halen uit jouw training.

Zeker wanneer je aan intervaltraining doet, kan het luchtweerstandsysteem van de Assaultbike erg van pas komen.

Vraag je jezelf af wat het onderliggende mechanisme is? Wel, ik zal het je even uitleggen hoe zo’n luchtweerstandsysteem werkt.

Wanneer jij aan het sporten bent, dan zal je moeten trappen. Terwijl je trapt, zullen de schoepen in het wiel aan het draaien gaan.

assault-vliegwiel

Maar uiteraard, zoals altijd zal er luchtverplaatsing optreden. Doordat de schoepen net zoveel wind opvangen, wordt er een weerstand gecreëerd.

Het leukste aan een luchtweerstandsysteem als dat van deze Assault bike, is dat de weerstand hoger zal worden, indien jij harder trapt.

Dat betekent dat op het moment wanneer je jouw lichaam tot het uiterste probeert te drijven, dat je nog extra je best zult moeten doen omdat er meer weerstand is gecreëerd.

Het oog wil toch ook wat? Gelukkig is het vliegwiel van deze airbike ook erg mooi afgewerkt.

De diameter van het wiel is maar liefst 63,5 centimeter groot. Hoewel deze maat nog wel vaker voorkomt, is het toch al vrij groot.

Trainingsmogelijkheden

Wat kan je zoal doen op deze Assault airbike? Dat is natuurlijk wel een belangrijke vraag. In principe zijn de mogelijkheden erg uitgebreid.

Zoals ik daarnet al aanhaalde, kan deze Assault bike zowel alleen worden gebruikt om te trainen, als in combinatie met andere toestellen.

Ben jij iemand die graag verschillende spieren wil trainen? Dan kan je best zowel een air bike, als een air runner en misschien zelfs een roeimachine gebruiken.

In dat geval kan je jouw trainingstijd netjes proberen verdelen onder de verschillende apparaten.

Deze airbike kan worden gebruikt om aan duurtrainingen te doen. Bij duurtrainingen, ga je vrij rustig te werk, maar probeer je het wel zo lang mogelijk vol te houden.

Het luchtweerstandsysteem maakt dit ook perfect mogelijk. Indien jij niet te hard gaat trappen, dan blijft de weerstand namelijk ook vrij beperkt.

Dat maakt dat je vrij makkelijk voor langere duur kunt sporten, zonder dat je nadien het gevoel hebt alsof je onder een trein hebt gelegen.

Uiteraard zal je wel moe zijn van het sporten, want dat is natuurlijk wel de bedoeling. Toch kan je op deze manier vooral jouw conditie erop vooruithelpen.

Naast het feit dat je deze Assualt bike kunt gebruiken voor duurtrainingen, kan hij ook worden gebruikt voor de zogenaamde HIIT-training. Hier komt de bike pas echt goed tot z’n recht.

Dit is geen uniek trainingsconcept van Assault, maar air bikes zijn daar wel uiterst geschikt voor. HIIT is een afkorting die staat voor high intensity training interval.

Vrij vertaald kan je dus stellen dat het hier gaat om een intervalprogramma, waarmee je erg intensief kunt sporten. In tegenstelling tot bij duurtraining, is het bij een HIIT-training niet de bedoeling dat je uren na elkaar sport.

Het is net de bedoeling dat je zeer kort, maar erg krachtig aan het trainen gaat.


Het display

Het laatste onderdeel dat volgens mij erg belangrijk is bij elk fitnesstoestel, is het display met de trainingscomputer.

Het is namelijk op dit display dat je zelf de instellingen kunt wijzigen, en dat je kunt kiezen tussen verschillende programma’s.

assault-bike-computer

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat een airbike of een hometrainer, over een helder display beschikt. Zo kan je namelijk erg makkelijk lezen wat erop staat, ook als je aan het trainen bent. Bij deze Assault bike zit dat alleszins goed.

De mogelijkheden worden verder voornamelijk bepaald door de knoppen die aan het display zitten. De meeste air bikes beschikken slechts over één tot maximaal twee knoppen, wat ook betekend dat de mogelijkheden erg beperkt zijn, of dat je meer moeite moet doen om een bepaald programma te kiezen of een instelling te wijzigen.

Deze Assault bike beschikt daarentegen over vrij veel knoppen, die je kunt zien als sneltoetsen naar jouw favoriete programma.

Twee van de knoppen aan dit display, zijn bedoeld voor de intervaltraining. Je kunt zelf kiezen of je rustig begint en dan er helemaal voor gaat, of je stevig begint en vervolgens rustig te werk gaat.

Onafhankelijk van welke mogelijkheid je kiest, deze HIIT-interval training duurt steeds dertig minuten.

Daarnaast bestaat er ook nog een knop om een zelfgekozen interval in te stellen. Je kunt dit lekker personaliseren, zoals je dat zelf graag wil.

Naast deze knoppen voor de intervaltrainingen, zijn er ook nog 4 knoppen waarmee je een target training kunt starten.

Dit concept is vrij uniek, want er zijn niet zoveel air bikes die dat ook kunnen.

Je kunt zelf kiezen om een target tijd, of een target afstand in te stellen. In die gevallen moet je dan blijven bewegen tot je de tijd of afstandsdoelstelling hebt behaald.

Daarnaast is er ook nog een target voor de calorieverbranding en een target voor je hartslag.

Veel mogelijkheden in één apparaat

Zoals je wel al merkt, beschikt deze Assault airbike echt over heel veel mogelijkheden. Wat ik persoonlijk ook nuttig vind om te bekijken, is de prijs-kwaliteitverhouding van een apparaat.

Gelet op het feit dat je met deze airbike alle kanten op kunt, zal het in dit geval vooral van de prijs afhangen. Natuurlijk kan de prijs altijd wel een beetje schommelen, stel dat er bijvoorbeeld een Assault bike aanbieding is.

Toch denk ik dat we kunnen stellen dat deze airbike zich in een faire prijscategorie bevindt.

Uiteraard is het toestel niet goedkoop, maar dat is geen enkel kwalitatief fitnesstoestel. Deze Assault airbike kost ongeveer evenveel als de andere air bikes die op dit moment te koop zijn.

Wel ben ik ervan overtuigd, dat je veel nuttige eigenschappen krijgt voor dat geld. Misschien zelfs meer dan bij soortgelijke toestellen.

Voor wie is de Assault airbike geschikt?

assault-airbike-voorkant

Nu je al iets meer weet over de specificaties van het toestel, kunnen we ook eens kijken naar het doelpubliek van deze airbike.

Voor wie is deze Assault bike het meest geschikt? Normaal gezien valt dat vrij makkelijk te bepalen, maar voor deze airbike is er niet echt een specifiek doelpubliek.

Hij kan worden gebruikt door zowel beginnende sporters, als door echte professionals.

Omwille van zijn kwalitatieve materialen, kan hij zelfs worden ingezet in een fitnessclub of in een sportschool. Het toestel zou namelijk maar liefst 6 uur per dag intensief kunnen worden gebruikt.

Gelet op het feit dat deze Assault airbike ook geschikt is om meerdere soorten trainingen uit te voeren, kan je ook stellen dat veel sporters er iets aan zullen hebben.

Mensen die graag hun conditie willen verbeteren door middel van duurtrainingen, kunnen van dit apparaat gebruik maken.

Daarnaast is het ook het ideale toestel voor al diegenen die aan vetverbranding willen doen. Het HIIT-trainingsprogramma staat er namelijk om gekend, om erg efficiënt te zijn wanneer het om afvallen gaat.

Belangrijk is natuurlijk wel dat je beschikt over een aardig budget. Sommige hometrainers kun je misschien al kopen voor een paar honderd euro, maar voor een airbike moet je toch wat meer geld opzij zetten.

Mocht je twijfelen of je voor een airbike zou kiezen, waar je misschien nog wat voor moet sparen, of voor een hometrainer die je wel meteen kunt kopen, dan zou ik aanraden om nog even te wachten.

Spaar gerust lekker verder, want de mogelijkheden op een airbike zijn gewoon veel uitgebreider.

Het feit dat een HIIT-training slechts een half uur duurt, maakt dat dit soort fitnessapparaat ook geschikt is voor mensen die niet al te veel tijd hebben. Op die manier blijven ze toch fit, zonder dat ze veel tijd verliezen.


De Assault bike, mijn kritische blik

We zijn nu aan het hoofdonderdeel van dit artikel gekomen. We hebben reeds uitgebreid besproken wat de mogelijkheden en de specificaties van dit apparaat zijn.

Daarnaast hebben we ook onze blik geworpen op het doelpubliek van deze airbike en nu is het tijd om over te gaan op de effectieve review. Ik zal je vertellen hoe ik met deze airbike in aanraking ben gekomen, en wat ik ervan vind.

Waarom heb ik deze Assault bike gekocht?

airbike-zwart

Zoals ik reeds aan het begin van de review heb gezegd, kwam ik hem eerder toevallig tegen op het internet. Ikzelf ben een echte fitnessfanaat.

Daarmee wil ik niet zeggen dat ik eruitzie als een kleerkast met dikke spierbundels, maar wel dat ik het ongelofelijk fijn vind om te kunnen sporten.

Gedurende de laatste jaren heb ik mijn zolderruimte omgebouwd tot fitnessruimte.

Ik had ooit al eens een airbike aangekocht, die het nog steeds wel deed, maar de mogelijkheden waren gewoon echt te beperkt voor mij.

Ik had me destijds namelijk laten vangen door het prijskaartje. Mijn eerste airbike had ik gekocht voor zo’n 600 euro. Ik dacht dat het een mooie deal was, maar achteraf bekeken had ik hem beter niet in huis gehaald.

Toen ik deze Assault bike tegenkwam, was ik direct verkocht. Ik wou het apparaat zo snel mogelijk in huis halen en uittesten.

Zogezegd, zo gedaan

Van zodra ik het in mijn hoofd had, moest ik de Assault airbike ook echt in huis halen. Ik heb hem dan ook online besteld, aangezien dat veel makkelijker is dan in de winkel.

Twee dagen later werd hij veilig en wel voor mijn deur geleverd. Wat me in eerste instantie opviel, was hoe zwaar dit pakket was.

Ik heb het even online nagekeken en wat bleek, de airbike weegt op zichzelf maar liefst 45 kilogram, wat toch al een goede indicatie is voor de kwaliteit van het toestel.

Zodra het toestel was geleverd, wou ik het onmiddellijk beginnen monteren. Gezien de zware stukken, heb ik er toch maar een tweede persoon bijgehaald.

Met z’n tweetjes ging het trouwens erg vlot vooruit, want op een half uur tot drie kwartier tijd, was deze Assault bike helemaal gemonteerd.

De handleiding was erg duidelijk en voor mij ook voldoende uitgebreid. Aangezien ik de voorbije twee jaar toch al een achttal toestellen in elkaar heb gezet, heb in natuurlijk wel al wat ervaring.

Ik zou dan ook verwachten dat het bij jou misschien een uur zou kunnen duren.

Look and feel

Mijn nieuwe airbike was gemonteerd en ik kon eindelijk zien hoe het toestel er in het echt uitzag. Ik moet zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was en onder de indruk was op hetzelfde moment.

Op zich ziet het toestel er echt heel stevig uit. Je ziet meteen dat het gemaakt is van kwaliteitsvolle materialen. De afwerkingsgraad is hoog en de coating biedt echt een bescherming voor het frame.

Toch vond ik dat hij er vrij basic uitzag. Op zich is het gewoon een zwarte airbike, met enkel aan het zadel een zilveren accentkleur.

zadel

Ik weet wel dat het design van een toestel voor de meeste mensen niet zo belangrijk is, maar persoonlijk heb ik enkele stikkers besteld om hem wat op te fleuren.

Eerste test

Vervolgens was het moment van de waarheid aangebroken. Het was tijd om deze airbike voor het eerst uit te proberen.

Ik was zo benieuwd naar hoe hij zou presteren. Ik nam plaats op het zadel en ik moet toegeven dat het echt comfortabel zat.

Daarenboven heb je veel afstelmogelijkheden aan het toestel, zodat je het perfect op jouw lichaam kunt instellen. Persoonlijk moet ik enkel het zadel een beetje kantelen. In vergelijking met mijn eerste airbike, zat deze Assault bike vele malen beter.

Aangezien ik nog niet zo bekend was met het toestel, begon ik maar gewoon wat te trappen. Ik testte het toestel wat uit en merkte al snel op dat het erg goed ging.

Zelf moest ik even wennen aan het luchtweerstandsysteem, omdat het toch veel kwalitatiever was dan dat van mijn vorige airbike. Daarenboven was het vliegwiel veel groter, dus ook de weerstand lag anders.

Vervolgens heb ik ook de HIIT-trainingsmodus uitgeprobeerd. Na dertig minuten was ik letterlijk pompaf, maar in mijn hoofd zat ik vol met energie.

Deze trainingsmodus leek me echt ideaal om de dag mee te beginnen. Ik denk dat zeker voor mensen die geen tijd hebben om te sporten, deze airbike een ideale oplossing is.

Door één- of tweemaal per week een HIIT-training uit te voeren, heb je volgens mij voldoende beweging gehad.

Ik wou graag nog de target trainingen uitproberen, maar dat zat er niet meer in. De dag erop, heb ik deze wel geprobeerd.

Op zich is er niet zo heel veel spectaculair aan, maar het is wel fijn dat je de mogelijkheid hebt om op zo’n manier te trainen.

Persoonlijk vind ik het leuk om de target in te stellen op 10 kilometer. Vervolgens kan je gewoon alles geven, zonder dat je ergens rekening mee moet houden. Je doet het gewoon op je eigen tempo.

Zijn er dan geen minpunten?

Wel, dit zou geen kritische review zijn, mocht ik geen enkel punt van kritiek kunnen geven. Wat me opviel tijdens het trainen, was dat het luchtweerstandsysteem wel vrij veel lawaai maakte.

Logisch uiteraard want ook een ventilator hoor je draaien. Om die reden zou ik aanraden om het toestel niet in een ruimte te plaatsen waar anderen op hetzelfde moment als jij sport, aan het werk zijn of televisie kijken.

Verder heb ik helemaal geen minpunten ondervonden, dus dat is een erg goed teken. Ook heb ik even online gezocht naar wat anderen ervan vinden.

Ook bij hen zag ik veel voordelen die ik had opgesomd terugkeren. De nadelen bleven echter uit. Enkelingen haalden net zoals mij aan dat je het toestel wel hoort tijdens het sporten, maar dat was dan ook alles.

Mijn conclusie

Is deze Assault airbike dan echt de perfecte deal? Wel, ik denk dat de Assault bike voor de meeste mensen echt erg geschikt is.

Wil je graag trainen met een hoge intensiteit, of wil je net trainingen aangaan van lange duur?

In beide gevallen kan het met deze fantastische airbike.

De vele voordelen wegen vast en zeker op tegen het ene minpuntje.

Bovendien is het vanuit de prijs-kwaliteitverhouding bekeken, echt een uniek toestel. Ik zou zeggen: ga ervoor!

Heb je interesse in deze airbike? Check dan direct de beste prijs van dit moment via onderstaande knop:


Meer reviews:Heb je zelf ervaringen met de Assault Bike? Laat het even weten hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *