Airbike FitBike The Beast kopen? Uitgebreide Review

airbike-fitbike-the-beast

Ben je op zoek naar een nieuwe airbike? Of wil je na lang trainen op de hometrainer eens overstappen op een airbike?

Wanneer je op zoek gaat naar de beste airbike om te kopen, dan vind je al snel erg veel verschillende modellen. Een airbike die je op veel websites ziet opduiken, is de Fitbike The Beast.

De naam klinkt alvast veel belovend, maar de vraag is of ook de prestaties effectief zo goed zijn. In deze uitgebreide airbike The Beast review, zal ik je mijn kritische mening geven over dit fitnesstoestel.

Allereerst zal ik het toestel een beetje uitgebreider bespreken. We zullen het ook hebben over de doelgroep voor deze airbike, dus voor wie hij het meest geschikt is.

Lees zeker tot het einde, want daar kom je te weten of je de Fitbike The Beast moet kopen of niet.


Wat is Fitbike The Beast precies? Belangrijkste eigenschappen

Fitbike The Beast is een revolutionaire airbike die je kan helpen bij het indoor sporten. De airbike valt een beetje tussen de middenklasse en de topklasse in.

Daardoor is hij vast en zeker geschikt voor mensen die graag kwalitatieve toestellen in huis halen, maar hij kan ook worden gebruikt door sportscholen en dergelijke.

Om je een goed beeld te geven van de eigenschappen van de Fitbike The Beast, zal ik hier kort de belangrijkste punten één voor één overlopen.

Kwaliteit

Wanneer het op de kwaliteit aankomt, dan is de Fitbike The Beast airbike letterlijk een beest. Het toestel weegt op zichzelf maar liefst 73 kilogram, wat een goede indicatie is van het gebruik van kwalitatieve materialen.

Aangezien het belastbaar gewicht van deze airbike op 150 kilogram ligt, kan je op zijn minst stellen dat hij enorm robuust is.

Bij heel veel airbikes is het probleem dat ze niet gemaakt zijn van de meest stevige materialen. Bij deze Beast Fitbike is dat echter helemaal anders.

Je voelt meteen aan hoe hoog de kwaliteit van alle onderdelen is. Daarnaast is ook het laswerk zelf prima.

Indien je weet dat Fitbike levenslange garantie geeft op het frame van deze airbike, dan weet je wel al dat je er niet veel kunt mee misdoen.

fitbike-beast-zijkant

De kwaliteit van deze airbike The Beast laat zich naast het frame ook opvallen bij de afwerking. De meeste fitnesstoestellen zien er vrij standaard uit.

Bij het afwerken van deze Fitbike The Beast zijn er echter mooie materialen gebruikt. De hele airbike is voorzien van donkere zwarte kleuren, maar om hem er wat sportiever te laten uitzien, hebben ze hem afgewerkt met behulp van dieprode stikkers.

Aandrijving

Airbikes werden vaak niet gekozen, om de eenvoudige reden dat de meeste modellen veel meer lawaai maken dan hometrainers uit dezelfde prijsklasse.

Het lawaai dat voortkomt uit sommige van deze toestellen, worden veroorzaakt door het type aandrijving waar het toestel gebruik van maakt.

Deze airbike The Beast beschikt over een V belt aandrijving. Dit type aandrijving is enorm stil, om niet te zeggen bijna geruisloos.

De meeste andere airbikes maken daarentegen gebruik van een ketting om aangedreven te worden. Het is net door de zware materialen van die ketting, waardoor al dat lawaai wordt veroorzaakt.

In mijn expliciete review wat verder in deze review, zal ik je vertellen of de overstap naar een airbike met V belt echt een goede oplossing was.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van een airbike laat zich op meerdere vlakken kenmerken. Een eerste belangrijk onderdeel waar je gebruiksgemak aan ervaart, is natuurlijk de trainingscomputer.

Zijn alle instellingen die je wilt wijzigen ook effectief makkelijk te wijzigen? Wel, deze Fitbike The Beast beschikt over heel weinig knoppen, zodat het erg makkelijk is om hem te leren gebruiken.

Onder de toetsen waar hij wel over beschikt, vind je ook enkele handige sneltoetsen. Zo heeft hij bijvoorbeeld twee sneltoetsen om makkelijk een bepaald programma op te starten.

Aan de andere kant laat een airbike zich ook kenmerken op een ander gebied: hoe makkelijk is het om de airbike in elkaar te zetten?

Sommige airbikes zijn al grotendeels voor gemonteerd, bij andere moet je zelf nog alle schroefjes erin zetten. Het monteren is natuurlijk niet het enige.

Ook wanneer je hem effectief gaat gebruiken zijn er punten die soms beter kunnen. Een groot voordeel van de airbike The Beast, is dat je hem ondanks zijn gewicht, toch nog vrij makkelijk kunt verplaatsen.

Deze airbike beschikt namelijk over een stevige bar en ook de transportwielen ontbreken niet.

transportwieltjes

Comfort

Hoewel het op een airbike natuurlijk de bedoeling is dat je uitgeput raakt, is het niet de bedoeling dat de airbike zelf te vermoeiend is.

Je wil niet met lage rugpijn van jouw airbike afkomen. Gelukkig zit ook het comfort bij deze Fitbike The Beast goed. Het zadel van deze airbike is namelijk zowel horizontaal, als verticaal verstelbaar.

Dat zorgt ervoor dat je hem zo kunt instellen, dat je op de perfecte afstand zit van het stuur. Op die manier kan je er zelf ook voor zorgen, dat je in een zo ergonomisch mogelijke positie zit tijdens het sporten.

Je sport toch om jouw lichaam gezond te houden en niet om met pijn te gaan slapen?

Ook de handgrepen van deze airbike The Beast zijn sterk aangepast. Deze ergonomische handgrepen zorgen ervoor dat het comfortabeler is om ze te gebruiken.

handgrepen-fitbike

Ze zijn op zo’n manier ontworpen, dat je veel makkelijker duw- en trekbewegingen kunt maken. Op die manier kan je pas echt optimaal sporten.

Door de dubbele handgrepen, heb je trouwens ook de mogelijkheid om verschillende spieren te trainen. Je kunt eens afwisselen, om zo al jouw spieren aan het werk te zetten.


Weerstand

Een erg belangrijk onderdeel, wanneer we het hebben over airbikes, is het weerstandssysteem. Sommige systemen bieden namelijk meer mogelijkheden dan andere systemen.

Deze Fitbike The Beast maakt gebruik van een luchtweerstandssysteem. Zo’n systeem moet het mogelijk maken om kort en krachtig te kunnen trainen.

Het is dus altijd handig om te weten van welk systeem jouw toekomstige airbike gebruik maakt.

Voor wie is deze airbike de beast het meest geschikt?

Bij de meeste toestellen kun je vrij makkelijk concluderen wie tot de doelgroep behoort, en wie niet. De meeste fitnesstoestellen zijn ofwel voor thuisgebruik, ofwel voor professioneel gebruik bestemd.

Het komt niet zo vaak voor, dat ook bijvoorbeeld sportscholen gebruik kunnen maken van de toestellen die anderen voor thuis gebruiken, hoewel ook daar natuurlijk uitzonderingen op bestaan.

Zoals ik al heb gezegd, is deze Fitbike The Beast, echt wel een stevig beest. Dat is ook de reden waarom hij praktisch voor iedereen geschikt is.

De materialen waarvan hij is gemaakt, zijn robuust en stevig. De aandrijving waar hij gebruik van maakt, is de speciale V belt aandrijving.

Bovendien heb je ook door het luchtweerstandssysteem erg veel mogelijkheden. Dat is zowat de belangrijkste reden waarom deze airbike effectief zowel voor thuisgebruik, als voor het gebruik in de fitness geschikt is.

Een airbike is daarenboven leuk om te gebruiken als enige fitnesstoestel, maar het kan ook een erg fijn toestel zijn om jouw huidige fitnesscollectie mee uit te breiden.

Sporten met een airbike is toch wel echt iets anders dan sporten met een hometrainer of een crosstrainer.

Ben je benieuwd wat ik van deze Fitbike The Beast vind? Ga dan maar snel door naar het volgende blokje.

Mijn mening over de Fitbike The Beast: een kritische review

Nu je een goed idee hebt over de specificaties waarover deze hometrainer beschikt, is het moment gekomen dat ik jullie mijn mening kan geven over de airbike The Beast.

Specificaties geven natuurlijk een goed inzicht in het product, maar in de praktijk pakt het soms niet helemaal uit zoals de producent het had voorzien.

Ik kan je wel al meteen geruststellen, dat Fitbike een vrij gekend merk is. Ze leveren steeds kwalitatieve producten af, die bovendien ook uitvoerig worden getest.

Op het moment dat ik deze airbike heb aangeschaft, had ik dan ook erg hoge verwachtingen.

Aankomst van het pakket

Ik zat al enkele dagen in spanning te wachten, tot deze Fitbike werd geleverd. Op het moment dat ik hem heb besteld, was hij namelijk niet in voorraad.

Uiteindelijk heb ik er maar vier dagen op moeten wachten, dus dat viel wel mee. Enkel mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld.

Toen het pakket arriveerde, maakte ik meteen kennis met het zware gewicht van deze airbike The Beast.

Ik was eerst van plan om hem helemaal in mijn eentje in elkaar te zetten, maar ik heb er toch maar een sterke tweede man bijgehaald.

De handleiding zelf was erg uitgebreid. Ook was het steeds duidelijk over welke onderdelen men het had, dus de montage liep eigenlijk zeer vlot.

Ik vond het persoonlijk wat onhandig om sommige stukken in elkaar te krijgen, maar dat zou ook aan mij kunnen liggen. Ik ben namelijk niet echt een handige Harry.

Toch zijn mijn maat en ik erin geslaagd om deze airbike in minder dan één uur in elkaar te puzzelen.

Wat ik persoonlijk erg fijn vond, was dat Fitbike ook het nodige gereedschap er had bijgeleverd. Ooit had ik eens een toestel gekocht, waar gelukkig wel al de vijzen bijzaten, maar je had een schroevendraaier nodig die beschikte over een sterretjes-bit.

Gelukkig was het bij deze Fitbike The Beast snel gefikst.

Mensen die handig genoeg zijn om een kast uit Ikea in elkaar te steken, kunnen deze Fitbike airbike vast en zeker ook aan.


Eerste indruk van de airbike zelf

airbike-the-beast

Wat ik persoonlijk altijd eerst doe wanneer ik een nieuw apparaat aanschaf, is kijken of er geen defecte onderdelen tussen zitten.

Ik heb het al eens meegemaakt dat een deel van het frame van een toestel lichtjes gebogen was. Door er op die manier ook op te sporten, zijn na verloop van tijd de schroeven losgesprongen.

De fabrikant van dat merk zei dat het helemaal niet met een fabricagefout te maken had, maar dat ik het toestel verkeerd had gebruikt.

Maar goed, dat is verleden tijd. Nu hebben we het over deze krachtige airbike.

Tijdens de controle viel me wel meteen op hoe sterk de materialen, waarvan dit toestel gemaakt zijn, waren. Ik heb er even tegen geleund om te zien of ik hem in beweging kreeg, maar het toestel bleef erg netjes op zijn poten staan.

Stevigheid is op en top. Het is mogelijk om de poten van deze airbike wat bij te regelen, zodat hij zeker waterpas staat.

airbike-op-de-grond

Ook qua uitzicht moet ik zeggen dat deze airbike me enorm beviel. Zelf zet ik geen fitnesstoestellen in de woonkamer of berging, maar voor de mensen die dat wel willen doen, is dat geen enkel probleem.

Deze airbike ziet er heel modern, maar tegelijk ook minimalistisch uit. Het is niet dat hij meteen alle aandacht naar zich toetrekt.

De rode stikkers zorgen dan natuurlijk wel weer voor een kleine aantrekkingskracht, maar een kwalitatief apparaat mag toch gezien worden zeker?

Een testrit

Na een uitbundige controle, was het moment gekomen om deze airbike voor het eerst uit te testen. Ik heb hem online besteld, omdat dat veel makkelijker is dan hem in de winkel zelf te gaan afhalen.

Zoals ik daarnet al zei, heb ik steeds vrij hoge verwachtingen van Fitbike. Ik was dus erg benieuwd naar de prestaties van dit toestel.

Tijdens een eerste proeftraining, merkte ik dat het apparaat erg makkelijk te bedienen was. Via het menu had ik meteen toegang tot alle functies.

Een probleem dat vaak voorkomt bij verschillende airbikes, is dat de lucht die vrijkomt rechtstreeks in jouw gezicht wordt geblazen.

fitbike-airbike-vliegwiel

In het begin kan dat misschien wel prettig aanvoelen, als afkoeling, maar dat begint al snel irritant te worden. De luchtstroom van deze The Beast airbike wordt daarentegen langs de zijkant weggeleid.

Daardoor wordt de lucht van de ruimte waarin je sport nog steeds rond geblazen, maar heb je geen wind meer rechtstreeks in je gezicht.

Bovenal is deze Fitbike airbike ook meteen een van de comfortabelste airbikes die ik al heb gebruikt. Het is erg makkelijk om het zadel af te stellen op de juiste positie.

De handgrepen, zijn zoals in de specificaties vermeld ook heel erg handig. Ik vind het zelf erg leuk om eens af te wisselen tussen de verschillende posities.

De handgrepen beschikken ook over een goede coating, zodat je er voldoende grip op hebt.

HIIT

Hiit, staat voor high intensity intervaltraining. Dit soort trainingen hebben twee belangrijke eigenschappen. Ze duren niet al te lang, maar ze zijn wel hartstikke vermoeiend.

Een HIIT training duurt bij de ene persoon 10 minuten, bij de andere persoon 20 minuten.

Natuurlijk moet je zelf een beetje aanvoelen hoe lang je het kunt volhouden, maar jouw lichaam raakt er stilaan ook wel aan gewend. Voor mij persoonlijk is het lichtste programma van de twee al meer dan voldoende.

De voordelen van zo’n korte en krachtige training, zijn echt meer uitgesproken dan je zou denken. Door trainingen te doen die erg intensief zijn, jaag je jouw hartslag de hoogte in.

Sporten met een hoge hartslag, is optimaal als je gewicht wil verliezen met de training. Uiteraard is het wel belangrijk dat je zo’n training niet al te lang probeert te rekken, want jouw hartslag mag natuurlijk niet in overdrive gaan.

Om een Hiit training te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat je kiest voor een airbike die beschikt over een luchtweerstandssysteem, net zoals deze Fitbike The Beast.

Door dat systeem, wordt de weerstand namelijk automatisch hoger, indien jij meer inspanning levert.

Dat wil dan ook zeggen dat je door harder te trainen, nog eens extra intensief zult gesport hebben.

De trainingscomputer

traningscomputer-airbike

Een review zou natuurlijk niet kritisch zijn, mocht ik geen enkel negatief punt hebben opgemerkt. De perfectie bestaat namelijk niet.

De trainingscomputer op zich werkt erg goed. Daarenboven is hij ook heel gebruiksvriendelijk, want alles wijst zichzelf uit. Ik vind alleen dat de computer op zich wel wat uitgebreider zou mogen zijn.

Op dit moment is het mogelijk om er jouw snelheid, het aantal verbrande calorieën en bijvoorbeeld ook de rotatie per minuut af te lezen.

Ik zou het echter wel fijn vinden, mocht het ook mogelijk zijn om er jouw hartslag van af te kunnen lezen. Zeker tijdens een HIIT training, kan het nuttig zijn om te weten hoe hoog jouw hartslag precies is.

Mijn conclusie

Is deze Fitbike The Beast nu eigenlijk de moeite om te kopen, of kun je hem toch maar beter links laten liggen. Daarnet had ik al gezegd dat deze airbike The Beast eigenlijk voor iedereen geschikt is, en daar blijf ik ook zeker bij.

Het is een fantastisch toestel, met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Als ik op dit moment kijk welke airbikes er op de markt zijn, zou ik bijna altijd aanraden om de Fitbike The Beast te kopen.

De vraag is echter of je specifiek op zoek bent naar een airbike, of je nog twijfelt tussen verschillende fitnesstoestellen.

Iedereen heeft andere voorkeuren, maar ik ben er bijna zeker van dat iedereen het fijn gaat vinden om op een airbike te sporten.

Hoewel het op zich een combinatie is van een hometrainer en een crosstrainer in één, voelt het toch heel anders aan. Ik zou deze Fitbike The Beast 100% aanraden!


Andere airbikes:

Heb je zelf ervaringen met The Beast? Laat het zeker even weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *