Schwinn Airdyne AD8 Pro Review + Blik op de AD6i & AD2
Schwinn Airdyne, een serie hometrainers dat erg goed bekend staat in de categorie airbikes.
Je zal vast gemerkt hebben, wanneer je op het punt staat om een hometrainer aan te schaffen, hoe breed de keuzes zijn.
Ieder merk airbike beschikt zowat over verschillende modellen. Echter bestaan er binnen de verschillende modellen ook nog verschillende types. Zo ook bij de Schwinn Airdyne.
Voorbeelden hiervan, die in deze review ook uitgebreid terug zullen komen, zijn de Schwinn Airdyne AD8 PRO, Schwinn Airdyne AD6i en de Schwinn Airdyne AD2i.
Wat deze versies precies inhouden en hoe ze precies werken, dat ga je allemaal in deze review lezen en tegenkomen.
De Schwinn Airdyne AD8 PRO zal het meest leidende zijn, maar ook over de andere versies ga je het een en ander lezen.
We gaan beginnen met de Schwinn Airdyne AD8 PRO, waarna we deze gaan vergelijken met de Schwinn Airdyne AD6i en de Schwinn Airdyne AD2i.
Wat is een Air bike precies?
De hometrainers die je terugvindt in deze review, zijn officieel air bikes. Tussen een hometrainer en een air bike zit wel degelijk een verschil.
Een air bike wordt namelijk volledig aangestuurd door lucht. Doordat dit gebeurt met lucht, zal je training veel zwaarder en intensiever worden dan op een normale hometrainer.
Doordat de training zwaarder en intensiever is, verbrand je veel calorieën en blijft je conditie prima op pijl.
Over welke eigenschappen beschikt de Schwinn Airdyne AD8?
Om erachter te komen over welke eigenschappen de Schwinn Airdyne AD8 PRO beschikt, gaan we even beter inzoomen op deze airbike.
Uit de Airdyne serie, is de Schwinn Airdyne AD8 PRO de meest uitgebreide. Zoals bij ieder product, zijn er voor- en nadelen aangebonden.
Naast de voor- en nadelen, was ik erg benieuwd naar de eigenschappen van dit apparaat. Hieronder ga ik je daar veel meer over vertellen.
Het geluid van de Airdyne Bike
Niet geheel onbelangrijk is het geluid van de Airdyne Bike. Hoe hard of hoe zacht een geluid is, dat is voor ieder persoon heel erg verschillend.
Waar de een nauwelijks een geluid hoort, kan het voor de ander heel erg hard en vervelend zijn. Toch is het geluid voor de Airdyne Bike erg kenmerkend.
Waarom? Omdat je nauwelijks tot niets hoort wanneer je bezig bent op de airbike. Het is voor een airbike best bijzonder dat je niets hoort als je er op aan het fietsen bent.
Zo ook bij deze Airdyne Bike. Je zal volledig geluidloos kunnen fietsen.
Ideaal wanneer je dit ’s avonds wil doen als het gezin slaapt of vroeg in de ochtend voor een lekkere ochtend wrok-out.
Verschillende trainingen en mogelijkheden
Zoals op iedere hometrainer, of airbike, zitten ook op deze Airdyne Bike veel verschillende opties qua trainingen. Je hebt hierbij de keuze uit 9 verschillende trainingen die je op je eigen niveau kan instellen en kan volgen.
Hoe intensiever je je training doet, hoe hoger de weerstand wordt. Daardoor kent deze airbike ook geen maximale weerstand. Dit wordt allemaal bepaalt door de persoon zelf. Wellicht een groot voordeel.
De Airdyne Bike is belastbaar tot 160 kg, wat best flink is. Dit is wel degelijk een uitkomst, omdat veel mensen last hebben overgewicht en niet iedere hometrainer of airbike geschikt zal zijn daarvoor.
Deze airbike is daar dus perfect voor. Zo is het mogelijk om op het heldere LCD scherm je hartslag, calorieverbruik, voortgang en de snelheid te kunnen bijhouden.
Hierbij is het mogelijk om de bijgeleverde borstband te koppelen aan het LCD scherm. Op deze manier kan je dit allemaal bijhouden. Deze borstband is natuurlijk optioneel te gebruiken. Niks is verplicht.
Ook kan je tijdens je training gebruik maken van de ventilator, die je bovenop het frame van de airbike kan vinden. Tijdens je training kan je lekker even verkoeling opzoeken en afkoelen. Deze Aidryne Bike onderscheidt zich daarin absoluut.
Gebruiksvriendelijkheid
Voor ieder product geldt, dat het makkelijk in gebruik moet zijn. Oftewel de gebruiksvriendelijkheid. De Schwinn Airdyne AD8 staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid.
Het apparaat is heel erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Naast de airbike zelf, is ook de technologie erg vanzelfsprekend.
Alles wijst zich eigenlijk vanzelf. Zeker voor degene die niet zo technisch onderlegt zijn, hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn.
De airbike weegt maar 51.3 kg, wat absoluut niet zwaar is. Dat heeft ermee te maken dat deze airbike door lucht aangedreven wordt. Mocht je fiets willen verplaatsen binnen je woning, dan moet dit geen enkel probleem zijn.
Het zadel is op verschillende hoogtes in te stellen. Dit geeft ieder persoon de mogelijkheid om comfortabel te kunnen fietsen.
Want zeg nou zelf, hoe irritant is het om te fietsen op een zadel dat veel te hoog is? Bij Airdyne hoef je je daar geen zorgen over te maken.
De instap is erg laag, waardoor het opstappen erg makkelijk moet gaan. Zeker voor ouderen of minder mobiele mensen, moeten dit geen problemen gaan opleveren. Je kan wel stellen dat deze airbike erg vriendelijk in gebruik is.
Voor wie is de Schwinn Airdyne AD8 PRO geschikt?
De gebruiksvriendelijkheid van de Schwinn Airdyne AD8 PRO laat zien dat deze geschikt is voor iedere gebruiker.
De instap is zoals gezegd dus erg laag en ook het gewicht van de airbike levert geen problemen op.
Daarnaast is het mogelijk om op het LCD scherm verschillende resultaten en gegevens bij te houden. Zeker wanneer je bezig bent met revalideren of last hebt van gezondheidsklachten, is dit een enorme uitkomst.
Maar op de vraag voor wie deze airbike écht geschikt is, zou eerder zeggen voor de professionele sporter.
Voornamelijk voor de sporter die de conditie en de kracht op pijl wil houden. De airbike wordt volledig aangedreven door lucht, hierdoor is het erg gemakkelijk om te bepalen hoe hoog te intensiviteit moet zijn.
De Airdyne airbike heeft een zeer professionele uitstraling en beschikt over veel luxe snufjes.
Snufjes die bij professionele sporters heel erg van pas zullen komen. Uiteraard is dit allemaal persoonlijke voorkeur en verschil van wensen.
Mijn persoonlijke review over de Schwinn Airdyne AD8 PRO
Je hebt meegekeken met alle specificaties en kenmerken van de Schwinn Airdyne AD8 PRO.
Je bent vast benieuwd naar mijn persoonlijke review.
Ik hoop het wel, want vanaf hier neem ik je helemaal mee in mijn persoonlijke ervaringen met deze Airdyne Bike.
Deze review loopt op chronologische volgorde vanaf de aankomst tot en met het gebruiken.
De Schwinn Airdyne AD8 PRO is gearriveerd
Dit hele avontuur begint uiteraard op de dag dat het pakket bij mij thuis is aangekomen. Voor mij een spannend moment.
Hoewel ik op de sportschool weleens gebruik heb gemaakt van een hometrainer, heb ik er zelf nog nooit eentje aangeschaft. Laat staan een airbike.
Toen de bezorger aanbelde, zakte de moed mij even in de schoenen. Op het eerste gezicht leek het een enorm pakket. Ik had mijn beste vriendin gevraagd om me te komen helpen.
Samen droegen we het pakket naar de woonkamer.
Ik moet zeggen dat ik toen al verrast was over het gewicht. Met z’n tweeën was het vrij makkelijk om het pakket naar binnen te dragen.
Binnen een uur stond de airbike in mijn woonkamer te pronken. Het viel direct op hoe professioneel hij eruit zag. Over het display was ik direct enthousiast. Erg helder en duidelijk.
De instap is vrij laag, wat voor mij erg fijn is. Ik ben maar 1,60 meter en ik zag al helemaal voor me dat ik prutsend op zo’n hometrainer moet klimmen.
Tijd om te testen
Nadat ik een aantal rondjes om het toestel heen had gelopen, was het tijd om te testen. Met mijn sportkleding al aan, klom ik met gemak op de deze Airdyne Bike.
Direct merkte ik het comfort van het zadel en de trappers. Het voelde erg licht aan, wat erg prettig is voor een klein iemand. Hoewel het apparaat iets boven de 50 kg weegt, schoof hij niet weg tijdens het trappen.
Ik was een beetje sceptisch over het gebruik van de technologie. Ik ben niet heel erg technisch onderlegt en heb ook weinig verstand daarvan.
Toch was het niet moeilijk om het apparaat aan de praat te krijgen. Door te drukken op een aantal knoppen sprong het LDC scherm vrij snel aan en kon ik gebruik maken van de verschillende snufjes.
De training zelf
Tijd om me daadwerkelijk in het zweet te gaan werken. Ik kan je vertellen, dat gebeurt vrij snel.
Je merkt direct dat de airbike wordt aangedreven door lucht en het trappen erg snel intensief wordt. Wat mij betreft een pluspunt. Je mag best voelen dat je gesport hebt.
Ik kon inderdaad gebruik maken van 9 verschillende trainingen of lekker vrij trappen. Uit die 9 trainingen kan je o.a. kiezen uit een HIIT training, een hartslagtraining of een target programma.
Zelf vind ik deze trainingen erg heftig, dus besloot ik lekker vrij te trappen. Ik kon helemaal zelf de intensiteit van de training bepalen.
Hoe harder ik trapte, hoe zwaarder het werd. Het was erg leuk en interessant om daar een beetje mee te spelen. Uiteindelijk heb ik een uur lang gefietst op verschillende snelheden.
Toen ik eenmaal van de fiets stapte, had ik wel trillende benen. Ik kan dan ook niet ontkennen dat ik de volgende dag flink spierpijn had. Dit zie ik zeker niet als een minpunt.
Zo eigenwijs als ik ben, begon ik met een heftige workout.
Wat mij opviel
Wat voor mij duidelijk opviel, was toch wel de professionaliteit van het apparaat. Hoewel ik graag sport en dit met regelmaat doe, ben ik geen topsporter.
Al die luxe snufjes zijn voor mij redelijk overbodig. Het meten van mijn hartslag of het zien van mijn calorieverbruik is erg leuk, maar voor mij absoluut geen must.
Dit geldt voor mij persoonlijk. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit voor een professionele sporter erg fijn is en uitkomst biedt tijdens de trainingen.
De Schwinn Airdyne AD6i
In de categorie Airdyne Bikes, zijn er nog andere types waar je uit kan kiezen. Zo ook deze Schwinn Airdyne AD6i.
Ook deze airbike wordt aangedreven door lucht, waardoor je de intensiteit makkelijk zelf kan bepalen. Hoewel deze airbike van het merk Airdyne is, ziet hij er net iets anders uit dan de Schwinn Airdyne AD8 PRO.
Deze airbike is voor zowel de professionele- als voor de revaliderende sporter een hele fijn airbike.
1 uur per dag thuistraining is al voldoende en zeer aan te raden. Anders dan bij de Schwinn Airdyne AD8 PRO, kan je bij de Schwinn Airdyne AD6i gebruik maken van een bovenlichaam training.
Dat kan je gemakkelijk doen door de bovenste armsteunen, die tijdens de training meebewegen. De weerstand is zelf te bepalen, hierbij is geen maximale weerstand.
De airbike beschikt niet over trainingsprogramma’s, dit is vooral vrij trainen. Ook bij deze airbike zit een helder LCD scherm en kan je gebruik maken van bijvoorbeeld de hartslagmeter.
Waar je wel op moet letten, is dat deze airbike niet hetzelfde gewicht kan dragen als de Schwinn Airdyne AD8 PRO. Deze airbike kan een gewicht dragen van 136 kg.
Ook is de deze airbike een stukje zwaarder. In totaal weegt hij om heel precies te zijn 52,16 kg.
De Schwinn Airdyne AD2i
De laatste variant van Schwinn Airdyne, is de Schwinn Airdyne Ad2i.
Ook deze mag absoluut niet ontbreken in deze review. Bij deze airbike is het ook weer mogelijk om de armen te trainen, wat ik persoonlijk een groot pluspunt vindt.
Het geeft net wat meer variatie dan alleen het fietsen zelf. Deze airbike is qua mogelijkheden ontzettend basic. Zo zit er geen hartslagmeter meter ingebouwd.
Wel kan je gebruik maken van het LCD scherm, die onder ander het calorieverbruik, de afstand en de snelheid monitort.
Deze airbike onderscheidt zich van de bovenstaande Airdyne Bikes, doordat hij veel lichter in gewicht is.
Deze airbike weegt namelijk maar 42,29 kg, wat niet zwaar is. Een nadeel hierbij is wel, dat hij niet veel gewicht kan dragen. Hij kan maximaal 113 kg dragen.
Conclusie: Wat is de beste aankoop?
Doordat ik deze review schreef, kon ik alle drie de airbikes eens naast elkaar leggen. Hierbij kon ik gemakkelijk alle voor- en nadelen kritisch bekijken en vergelijken.
Voor mij persoonlijk, springt de Schwinn Airdyne AD8 PRO er écht uit en onderscheidt hij zich duidelijk met de andere Airdyne Bikes.
Hoewel de andere Airdyne Bikes geen miskoop zullen zijn, gaat mijn persoonlijke voorkeur naar de Schwinn Airdyne AD8 PRO.
Ben jij een professionele sporter? Of houd jij van sporten op elk gewenst niveau? Dan is de Schwinn Airdyne AD8 PRO dé perfecte keuze voor jou.
Hoewel hij voor professionele sporters is aan te raden, kan ook de recreatieve sporter er plezier van krijgen. Het trappen gaat erg licht en de instap is vrij laag.
Hierdoor kan ieder persoon gemakkelijk opstappen en op een laag niveau beginnen met fietsen. Bedenk voor jezelf welke persoonlijke wensen jij hebt en op welk niveau jij wil gaan sporten.
Dan kom jij er zeker weten helemaal uit. Heel veel plezier met de aanschaf van een Schwinn Airdyne Bike!
Andere airbikes (alternatieven):
Heb je zelf ervaringen met de Airdyne airbike? Laat het zeker even weten in een reactie hieronder!
0 reacties