Schwinn Airdyne vs Assault Bike

Laatst bijgewerkt door 765casper op december 25, 2021

Hoewel het aanbod airbikes best klein is, valt het uitzoeken lang niet altijd mee. Zeker niet als je twijfelt tussen 2 toppers zoals de Assault airbike en de Schwinn Airdyne Pro.

Beide zijn ze populair en bieden ze volop luxe features voor de beste trainingen? Welke kun je het beste kiezen? We maken een korte vergelijking op de belangrijkste punten. Hopelijk helpt het je!

Programma’s

Hoewel ik zelf eigenlijk vrijwel nooit gebruik maak van trainingsprogramma’s, weet ik dat het voor velen toch belangrijk is.

Als we de Airdyne en Assault Bike tegenover elkaar zetten zien we dat de Airdyne AD8 Pro net wat meer programma’s biedt. Namelijk 9 tegenover 7 van de Assault Bike.

Je hebt dus net wat meer keus en kunt net wat meer variëren op de Airdyne.

Ergonomie

Qua ergonomie was ik bij beide enorm verrast. Ik had nooit verwacht dat trainen op de airbike zo fijn zou voelen. Mijn eerste ervaring was namelijk wat minder. Ik trainde toen op de Crossmaxx Bike.

De Airdyne en Assault Bike zijn echter beide ergonomisch ontworpen en volledig verstelbaar. Op dit punt is de score wat mij betreft gelijk.

Geschikter voor thuis

Beide apparaten zijn geschikt voor thuis. Maar mocht je snel last hebben van lawaai, dan raad ik aan om voor de Airdyne te kiezen.

Deze is namelijk lekker stil, zeker vergeleken met de Assault Bike.

Op het geluidsniveau na ontlopen ze elkaar niet veel. Zo zijn ze beiden bijvoorbeeld makkelijk verplaatsbaar met transportwieltjes.

Prijsverschil

De Airdyne is wat wat luxer en uitgebreider, maar uiteraard is dat ook te zien aan het prijskaartje. Het prijsverschil valt mee, maar is zeker iets om in gedachten te houden.

Op dit moment kost de Airdyne Pro zo’n 200 euro meer.

Onze persoonlijke voorkeur

Het is een lastige keus, maar ik ben eruit. Als ik echt zou moeten kiezen zou mijn voorkeur uitgaan naar de Assault Bike. Deze is net wat voordeliger en de verschillen zijn echt minimaal.

Nu moet ik wel zeggen dat ik niet veel last heb van veel geluid. Als je liever een stille bike hebt, is de Schwinn Airdyne waarschijnlijk de beste keus voor jou.

Beide apparaten zijn in elk geval geschikt voor in de sportschool maar ook voor thuisgebruik. En ook zijn het beide echte toppers.

Welke kiezen?

Welke je kiest is dus geheel aan jou. Weet in elk geval dat de Airdyne net wat uitgebreider is. Het heeft wat veelzijdigere metingen zoals sensoren die de luchtdichtheid en temperatuur meten. Ook heeft het 2 programma’s meer en is hij wat stiller.

De Assault Bike blijft echter een geweldige airbike, waar niets mis mee is. Mijn persoonlijke voorkeur zou hier zelfs naar uitgaan, omdat het een stukje minder kost. Mocht je die extra functies wel zien zitten, kies dan voor de Airdyne!

Categorieën: Airbikes

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *