Airbike tweedehands kopen: Verstandig?

Wil jij een airbike kopen, maar hier niet al te veel aan uitgeven? Het is een goede gedachte om zoveel mogelijk te willen besparen.. Is het echter wel verstandig om een tweedehands toestel te kopen?

Of kies je toch beter voor de zekerheid van een gloednieuw model? Beide hebben ze natuurlijk hun voors en tegens.. In dit artikel help ik je graag goed op weg met de keus.

Tweedehands airbike: wel of niet doen?

Als je het mij vraagt kun je prima een tweedehands airbike kopen. Geregeld zitten er namelijk goede en betrouwbare deals tussen.

Maar.. Er zit dus wel een ”dikke vette maar” aan. Je moet namelijk wel met behoorlijk wat belangrijke punten rekening houden.

De belangrijkste zal ik met je delen. Bij de aanschaf van een tweedehands crossfit fiets is het bijvoorbeeld heel belangrijk om de staat van de airbike te kennen.

Hoe oud is het toestel en hoe vaak is erop getraind? Het is sterk aangeraden om de bike zelf te testen voordat je ‘m koopt. Op die manier behoed jij jezelf voor een dure miskoop..

Het is namelijk zo dat je vrijwel nooit garantie op je aankoop hebt. Min of meer koop je dus eigenlijk een airbike op de gok.

Ja, je bespaard dan wel een paar honderd euro, maar je loopt ook veel meer risico.

Ik persoonlijk betaal dan ook liever een wat hoger bedrag, omdat ik dan weet dat ik veilig zit.

Mocht er een defect of mankement zijn, dan ga ik gewoon terug naar de aanbieder. Vervolgens komt er iemand langs mijn huis om het defect te verhelpen.

Bij een tweedehands aankoop heb je deze goede service dus niet. Mocht je dat niet erg vinden, dan kan je er prima een tweedehands kopen. Indien het apparaat goede staat verkeerd uiteraard.

Waar vind ik een tweedehands airbike?

Een tweedehands airbike vinden is echt niet zo moeilijk. Neem gewoon eens een kijkje op marktplaats en je vindt er genoeg.

Wat ook een goede optie is, is om een refurbished model te kopen. Dit is een model met een kleine fabrieksfout die tegen een lager tarief aangeboden wordt.

In sommige gevallen is het ook mogelijk om een tweedekans product te kopen. Dit is een product dat door iemand anders retour is gestuurd. Hier kun jij weer mooi van profiteren, aangezien het uiteraard voor een lagere prijs aangeboden wordt.

Ook showroom modellen zijn goedkoper. Omdat deze veelvuldig uitgetest zijn, kun je het namelijk ook zien als een soort tweedehands product..

Naar mijn mening is zo’n deal beter dan een aankoop van een particulier, omdat je dan toch je aankoop bij een specialist doet.

Bovendien heb je vaak ook nog eens garantie op je aankoop. Check hier de huidige tweedehands airbikes >>

Waarom überhaupt een airbike kopen?

De airbike is een prachtig apparaat waar je jouw hele lichaam mee traint. Zowel je onder- als je bovenlichaam worden flink op de proef gesteld. En ook werk je effectief aan je conditie.

Het mooie is dat je met slechts 10 minuutjes een volledige workout achter je rug hebt. Je hebt dan aan je conditie gewerkt, je vetverbranding gestimuleerd en ook nog eens je spieren getraind!